Välkommen!

Hej och välkommen till Affärsutveckling Jens Collskog ABs (AJCA) nya hemsida och blogg.

På hemsidan hittar du mer information om företaget, och i bloggen kommer jag att dela med mig av mina tankar kring bland annat företagande och tillväxt.

Jag har arbetat mer än 25 år i företag med stark tillväxt, under perioden 1989-2001 i SPCS (numera Visma SPCS) och 2001-2014 i Fortnox AB, www.fortnox.se, som jag grundade tillsammans med Jan Älmeby.

Utmärkande och en gemensam nämnare för SPCS och Fortnox är att företagen växt kraftigt och tagit betydande marknadsandelar på relativt kort tid. Jag har genom alla år kontinuerligt reflekterat över vad som har skapat denna tillväxt, vad som skiljer dessa företag från andra och vad som, sett i backspegeln, kunde gjorts annorlunda och bättre.

Nu arbetar jag, genom AJCA, med löpande uppdrag för bl a Almi Företagspartner och några mindre företag som är i början av eller mitt i spännande tillväxtresor. Här har jag i några fall rådgivande och bollplankande roller men också ett mer operativt engagemang i ett par företag. Jag håller dessutom kontinuerligt föreläsningar inom exempelvis områdena försäljning, företagande, framtidsspaning och tillväxtstrategier.

Mina tankar, reflektioner och tips från “tillväxtresorna” med SPCS och Fortnox kommer jag också att dela med mig av i denna blogg.

Kontakta mig gärna med feedback på mina inlägg, för intressanta diskussioner kring företagande och tillväxt, eller för en förutsättningslös diskussion kring hur jag skulle kunna vara med och bidra till ditt företags tillväxtresa.

Bästa hälsningar!

Jens